Kredi Garanti Fonu ( KGF )
KGF (Kredi Garanti Fonu A.Ş.), kredi ihtiyacını karşılayabilmek için yeterli teminatı bulunmayan işletmelere kefalet desteği sağlayarak finansmana erişimlerine olanak tanıyan kuruluştur.
Kredi Garanti Fonu kefaletinden kimler faydalanabilir?
250 kişiden az çalışanı bulunan ve yıllık net satışları veya aktif büyüklüğü 500 milyon TL'yi aşmayan firmalar KOBİ olarak tanımlanmaktadır.
Yurt içinde yerleşik, KOBİ vasfını haiz işletmeler, KOBİ kapsamında sayılan esnaf ve sanatkarlar, serbest meslek mensupları, kadın ve genç girişimciler, ihracatçı işletmeler, imalatçı KOBİ’ler, tarımsal işletmeler, çiftçiler Kredi Garanti Fonu kefaletinden faydalanabilir.
Ayrıca; KOBİ tanımı dışında kalan; havayolu işletmeleri, seyahat acenteleri, ihracatçılar ve diğer KOBİ DIŞI firmalar da kefalet programı kapsamında Kredi Garanti Fonu kefaletinden faydalanabilir.
KOBİ veya KOBİ DIŞI işletmeler %80 ila %100 arasında değişen oranlarda KGF kefaletinden yararlanabilirler. Kredi tutarı ve vadeleri paket bazında değişmekle beraber asgari 6 aya kadar kefalet başvurusu yapılabilmektedir.
Uygulamadan yararlanacak işletmelerin, SGK ve vergi borcu bulunmaması ya da borcu bulunduğu takdirde yeniden yapılandırılmış ve yapılandırması bozulmamış olması gerekmektedir.
Başvuru tarihi itibarıyla kendisinin ve grup firmalarının Bankamız kayıtlarında iflas, iflas ertelemesi, fesih, konkordato kaydı olmayan, elde edilebilen son Risk Merkezi verilerine göre takipte kredisi bulunmayan müşterilerimiz Kredi Garanti Fonu kefaletinden yararlanabilecektir.
Kredi Garanti Fonu kefaleti teminatıyla yapılan kredi başvuruları, KGF ve Bankamızca yapılacak nihai değerlendirme ile sonuçlandırılacaktır.
Kredi Garanti Fonu Kefalet Programları
Kredi Garanti Fonu’nun sağladığı kefalet destek programlarına ilişkin detaylara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.